Wat heb je aan filosofie als je een beter mens wilt worden?

Sprekers: Filosoof Klaas Rozemond en dichter Co Woudsma

Datum en tijd: 10 september 20.00 uur

Plaats: Looxmagracht 20 te Sneek

Reserveren/tickets: Klik hier

Wat heb je aan filosofie als je een beter mens wilt worden? Op deze startavond van het nieuwe seizoen van het Filosofisch Café Sneek nodigen we een filosoof en een dichter uit om deze vraag te bespreken. 

De filosoof en jurist Klaas Rozemond werkt als universitair hoofddocent strafrecht bij de Universiteit van Amsterdam en is leraar filosofie bij het Winford College in Amsterdam. Hij schreef onlangs ‘De beste filosofische ideeën om je moraal te verbeteren’. Morele verbetering is nodig en mogelijk. Ons feilbare verstand is maar een gammel gereedschap, maar het is mogelijk om kritisch te denken en onze gedachten over goed en kwaad aan te scherpen. De beste verbeterideeën uit de filosofie op een rij! 

Co Woudsma treedt op als dichter, schreef diverse dichtbundels, is docent poëzie en schreef o.a. de gedichten in ‘Filosofie voor de zwijnen’, een bekend werk van Rozemond, dat onlangs opnieuw is uitgegeven.

Klaas en Co staan garant voor een gevarieerde avond waarin verbeelding en ratio mee mogen doen en het publiek ruimte heeft voor eigen inbreng.

Klaas Rozemond
Co Woudsma